Επανένταξη Λύκου (2 Νοεμβρίου 2012)

Επανένταξη Λύκου (2 Νοεμβρίου 2012)

no images were found


Στις 2 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανένταξη λύκου στο φυσικό του περιβάλλον από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.
Ο Προκόπης, όπως ονομάστηκε ο λύκος που βρέθηκε το καλοκαίρι σε πολύ άσχημη κατάσταση, επέστρεψε στο περιβάλλον υγιέστατος μετά από τετράμηνη παραμονή στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία από την επιστημονική μας ομάδα σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνίατρους για την άγρια ζωή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας κ. Νατάσας Κομνηνού. Τόσο η όρασή του όσο και το τρίχωμά του έχουν αποκατασταθεί και έχει αποκτήσει και πάλι φυσιολογικό βάρος και δύναμη.
Αφού πέρασε όλες τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που παρακολουθούσε την εξέλιξή του, έκρινε ότι είναι έτοιμος για την  επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε δασική περιοχή στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.
Ο Προκόπης κατάφερε να διασωθεί την τελευταία στιγμή από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθώς όταν βρέθηκε παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση, ενώ μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).