ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2019-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ 2019-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμη μια χρονιά, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σας προσκαλεί στη «Γιορτή των Πουλιών». Είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορνιθολογικών Οργανώσεων (Birdlife International), σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις κάθε χώρας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International, που υλοποιείται εδώ και 25 χρόνια με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων από πολλές χώρες.

Το γενικό θέμα της διοργάνωσης είναι και φέτος η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι της μετανάστευσης και σημείο διέλευσης εκατομμυρίων  πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό. Ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των βιοτόπων.

Στα πλαίσια αυτά, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Όμιλο Unesco Σερρών, πρόκειται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή του υγροτόπου Κερκίνης, για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο φυσικό και ζωικό κόσμο.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (στο λιμανάκι του Λιμνοχωρίου) από τις 10:00 έως τις 14:00.  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά.