Birdfair – Philoxenia (22-25 Νοεμβρίου 2012)

Birdfair – Philoxenia (22-25 Νοεμβρίου 2012)

no images were found


Μεταξύ των αρμοδιότητων του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης  είναι και η προβολή του υγροτόπου τόσο εκτός νομού όσο και εκτός συνόρων της χώρας. Για το λόγο αυτό ο Φορέας συμμετείχε  σε δύο διεθνείς εκθέσεις, στην έκθεση τουρισμού της Philoxenia στη Θεσσαλονίκη και στην έκθεση Birdfair στην Αγγλία.
Όσον αφορά τη διεθνή έκθεση Birdfair η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης, η οποία πραγματοποιείται αδιαλείπτως από το 2005, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, η οποία δεν ευνοεί μόνο το Φορέα αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται  με οποιοδήποτε τρόπο στο Εθνικό Πάρκο καθώς η επισκεψιμότητα πολλών Βρετανών στην περιοχή είναι αξιόλογη. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στον τομέα της ορνιθοπαρατήρησης σε παγκόσμιο επίπεδο και λαμβάνει χώρα από το 1987 στην Αγγλία, κοντά στην πόλη Oackham και συγκεκριμένα στο Rutland Water Nature Reserve. Μαζί με το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης συμμετείχαν και δύο ακόμη Εθνικά Πάρκα της Κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Πάρκο Κορώνειας- Βόλβης και το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα  Στον εκθεσιακό χώρο αναρτήθηκαν  μεγάλες αφίσες από μουσαμά με φωτογραφίες που απεικόνιζαν τοπία αλλά και φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς. Επίσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για τη βιοποικιλότητα της περιοχής στα αγγλικά.
Η έκθεση τουρισμού της Philoxenia στην Θεσσαλονίκη στις 22-25 Νοεμβρίου πρόσφερε στον Φορέα Διαχείρισης ακόμη μία δυνατότητα προβολής του Εθνικού Πάρκου τόσο στους εκθέτες (αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία, τουριστικοί πράκτορες, τοπικές και  περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, κράτη, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί κλπ)  όσο και στο ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης.