Οικοτουριστική αξιοποίηση του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης (7 Ιουνίου 2012)

Οικοτουριστική αξιοποίηση του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης (7 Ιουνίου 2012)

no images were found


Το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης εξαιτίας του τεράστιου οικολογικού του πλούτου προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης διάφορων εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σκοπό έχουν την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου αλλά και την ταυτόχρονη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ο Φορέας Διαχείρισης πιστεύοντας ότι ο οικοτουρισμός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής διοργάνωσε στις 7 Ιουνίου 2012 ημερίδα με θέμα «Τουρισμός στις Προστατευόμενες Περιοχές, Δυνατότητες- Προοπτικές» με σκοπό την ενημέρωση των  επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Εθνικό Πάρκο και ασχολούνται με οικοτουριστικές δραστηριότητες.
Η θεματολογία της ημερίδας ήταν σχετική με τις δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις προστατευόμενες περιοχές με ιδιαίτερη αναφορά στον οικοτουρισμό και στον ορνιθοτουρισμό. Αναφέρθηκε η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού για την προώθηση του οκοτουρισμού με παραδείγματα από το δήμο Σιντικής, από το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης, από το Εθνικό Πάρκο Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, ευρύτερα από το νομό Σερρών και από την γειτονική Βουλγαρία.
Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους  Δήμους  Σιντικής και Σερρών, από την Δ/νση Ανάπτυξης, από τη Δ/νση Δασών, από το Δασαρχείο Σερρών και Σιδηροκάστρου, από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων, από το Τμήμα Αλιείας, από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από το Κτηνιατρείο Ροδόπολης, από την Κυνηγητική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης, από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας, από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, από τον Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης και επαγγελματίες της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό.
Την ημερίδα παρακολούθησε ο κος Milenko Djuric, καθηγητής στο Κολλέγιο Τουρισμού (College of Tourism) του Βελιγραδίου, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Κολλεγίου.