Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (6 Δεκεμβρίου 2012)

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (6 Δεκεμβρίου 2012)

no images were found


Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ενημέρωσης, εκπαίδευσης και κατάρτισης του πληθυσμού ο Φορέας Διαχείρισης διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Προστατευόμενες Περιοχές». Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2012 στο  ξενοδοχείο ΕΡΩΔΙΟΣ στον Λιθότοπο Σερρώ, είχε ως ομάδα- στόχο τους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Η θεματολογία της ημερίδας κινήθηκε γύρω από την παραδοχή ότι  η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός κώδικα συμπεριφοράς για κάθε ατόμο ξεχωριστά γύρω από τα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα του περιβάλλοντος. Παρουσιάστηκε υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εστιασμένο σε προστατευόμενες περιοχές (Αξιός, Κερκίνη), καθώς επίσης δομές και υποδομές για περιβαλλοντική εκπαίδευση (τα Κέντρα Πληροφόρησης στον Αξιό και στην Κερκίνη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του δήμου Σερρών). Αναφέρθηκε τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, ποια σημεία στην όλη διαδικασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης απαιτείται να βελτιωθούν για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση ειδικά των μαθητών.
Εκφράστηκε η επιθυμία από τους συμμετέχοντες (Διευθυντής Α’θμιας Εκπαίδευσης, Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, Ομάδα του Κ.Π.Ε Κάτω Ποροΐων, Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Φορέων Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και Λίμνης Κερκίνης) για συνεργασία σε θέματα υλοποίησης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τόσο εντός του σχολείου όσο και στο πεδίο.
Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους  Δήμους  Σιντικής και Σερρών, από τη Δ/νση Δασών Σερρών, από τους Φορείς Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, σχολικοί σύμβουλοι της Α’θμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές της Β’θμιας Εκπαίδευσης και μέλη της Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κάτω Ποροΐων.