Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη (24 Οκτωβρίου 2012)

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη (24 Οκτωβρίου 2012)

no images were found


Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης ανέλαβε την ξενάγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη λίμνη Κερκίνη μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ηράκλειας, κου Κοτσακιαχίδη. Από τον Φορέα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Αρτέμιος Χατζηαθανασίου, ο Γενικός Συντονιστής κος Θεόδωρος Ναζηρίδης και μέλη του προσωπικού. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου με βαρκάδα στη λίμνη από το χωριό Λιθότοπος.
Έγινε ενημέρωση στον Οικουμενικό Πατριάρχη σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης και την πλούσια βιοποικιλότητά του, έγινε αναφορά στην σπουδαιότητά του Πάρκου σε τοπικό και εθνικό επίπεδο καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από το Φορέα Διαχείρισης, τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές για την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ο κ. Βαρθολομαίος εντυπωσιάστηκε με την βιοποικιλότητα της περιοχής και κυρίως την πλούσια ορνιθοπανίδα της κάνοντας αναφορά στα πετεινά του ουρανού  και στην 5η ημέρα δημιουργίας του κόσμου σύμφωνα με το βιβλίο της Γενέσεως. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Φ.Δ.Λ. Κερκίνης, τονίζοντας ότι συνεισφέρει τα μέγιστα με τους τοπικούς άρχοντες για την προστασία και ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου.