Γιορτή Πουλιών (7 Οκτωβρίου 2012)

Γιορτή Πουλιών (7 Οκτωβρίου 2012)

no images were found


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου εκδήλωση στη λίμνη Κερκίνη και συγκεκριμένα στο ανατολικό ανάχωμα, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Συντονιστής της εκδήλωσης στην περιοχή ήταν ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού (βιβλία, έντυπα, αφίσες) και περιβαλλοντικές κατασκευές και παιχνίδια για τα παιδιά. Παρατηρήθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότεροι από 120 αργυροπελεκάνοι, 450 ροδοπελεκάνοι, 5000 φοινικόπτερα, 15 καρατζάδες, 3 καλαμόκιρκοι, 450 αβοκέτες καθώς και πολλά άλλα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άτομα διάφορων ηλικιών καθώς επίσης και επισκέπτες από τη Γαλλία και Βουλγαρία που επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο. Οι μικροί επισκέπτες απόλαυσαν περισσότερο από όλους την εμπειρία παρατήρησης πουλιών με τηλεσκόπιο, ενημερώθηκαν για την ορνιθοπανίδα της περιοχής και συμμετείχαν σε δράσεις που διοργάνωσε το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης όπως ζωγραφική και περιβαλλοντικές κατασκευές.